30 ÉVES A SZIVÁRVÁNY
SZIVÁRVÁNY, 1983. március, 15. oldal
 
Na jól van, egy szóval sem panaszkodom. Sok szép levelet kaptam. Örvendek annak, hogy egészen nagyok, mint a VI.-os Fazakas Erzsike és húgocskája, a III.-os Fazakas Enikő (Szováta, Maros megye) is írnak nekem, de leginkább annak örülök, amikor óvodás sólyom-barátaimtól kapok levelet, és annak, amikor már írni tudó elsősök írnak, mégpedig saját kezükkel. Az elsősök és a másodikosok ne legyenek lusták, mint Kukucsi, ne a szüleikkel vagy testvéreikkel írassák a nekem szánt levelet. Ezt üzenem a II. osztályos Hencs Zsuzsikának is Szentkatolnára (Kovászna megye), aki nemrégen kapta meg a pionírnyakkendőt, ami igen nagy öröm, és puszillak érte, Zsuzsika. Várom a Budai Józsika saját kezűleg írt levelét is Marosvásárhelyről. Megígérte. Lám, Kövecsi Erzsike első osztályos agyagfalvi (Hargita megye) barátom megpróbálta, és jól is tette, mert nagyon szépen sikerült a levele!
Jó híreim vannak a kismadarak számára, bár ők ezt már biztosan tudják, mert értesítettem őket még januárban. Etető készült nekik Szilágysomlyón, a Partizánok útja 21. szám alatt Jaikits Melindáéknál és Martonfalván (Kovászna megye) Kocsiséknál, ahol három levelező barátom is van: az első osztályos Zenkő, a nagycsoportos Zoltánka és öccse, Péterke. Kézdiszentlélekre (Kovászna megye) se repültek hiába az éhes madárkák: Fazakas Zsuzsikáék terítettek asztalt nekik, a 62. szám alatt.
Bordás Attila nagycsoportos óvodás, akinek a nevében Melinda nővére írt nekem szép levelet, arra kért, küldjek madarakat az etetőjéhez, mert tova januárban néhány verében kívül nem volt vendége. Azonnal intézkedtem. Ugye rendben van, Attila?
Most pedig hadd köszönöm meg a székelyudvarhelyi 2. számú Napközi Otthonba járó kedves barátaim szép ajándékát. Maguk készítette gyönyörűszép díszeket-képeket küldtek nekem – Fábián Katalin óvó néni jóvoltából. Nem győztünk gyönyörködni bennük Tipetupával. Még Kukucsinak is tátva maradt a szája, amikor meglátta, pedig álmos volt. Így hát e havi kifestőnket a képek díszek alapján állítottuk össze.
Egyébként nem panaszkodhatunk. Dolgom van elég, mindjárt itt a tavasz, és én a szerkesztőségben csak félnormával vagyok, főképpen az erdőben dolgozom.

Melyhez hasonló jókat,
CSIPIKE
RUSZ LÍVIA rajza
www.napsugar.ro

50 éves a Napsugár

30 éves a Szivárvány

© Napsugár Kiadó, Kolozsvár, 2010–2021