30 ÉVES A SZIVÁRVÁNY
SZIVÁRVÁNY, 1980. október, 14. oldal
 
Na, ha nektek jól telt a nyári szünidő, én se unatkoztam. Részben segítettem Tipetupának, aki egy egész barackot tett el kettőnknek télire, és ugyanezen célból három uborkát is besavanyított, részben pedig Kukucsival foglalkoztam. De ezt is csak részben. Mert nagyrészt a szerkesztőségben dolgoztam, ahol nagyon kedves levelekre válaszoltam.
A szamosújvári Lénárt István barátom például ezt írja nekem:
„Akartam Neked képeslapot küldeni a Dunáról, de elvágtam a kezem, és nem tudtam írni. Az orvos bácsi fogta össze néhány kapoccsal, és nem is sírtam. Ugye Kukucsi sírt volna? Ő nem olyan bátor, mint Te meg én.”
Ami igaz – igaz. Kukucsi tényleg nem olyan bátor, de ahogy magamat ismerem, könnyen elpityeredtem volna. Ezért azt hiszem, hogy István barátom nemcsak bátor, hanem hősies is.
Most pedig búcsúzom. Azoktól búcsúzom, akik elsősökként írtak nekem, kedves barátaimtól, mert ők ezután a Napsugárt olvassák, nem nekem, hanem a Napsugárnak írnak, és nem én válaszolok nekik, hanem Fodor Sándor bácsi. És ha nem válaszolna pontosan, írjátok meg nekem, mert megmondom én a magamét a szerkesztő bácsinak, mert ez nálam megvan. A többiektől, régi és új kedves barátaimtól, óvodásoktól és új elsősöktől továbbra is várom a leveleket, rajzokat. És ha a nagyobbak írnak, azoknak is válaszolok – levélben.
Melyhez hasonló jókat,
CSIPIKE
RUSZ LÍVIA rajza
www.napsugar.ro

50 éves a Napsugár

30 éves a Szivárvány

© Napsugár Kiadó, Kolozsvár, 2010–2021