30 ÉVES A SZIVÁRVÁNY
SZIVÁRVÁNY, 1980. május, 14. oldal
 
Jó, na. Fejtörő kell nektek, hát törjétek:
„Vízben fürdik, mégsem vizes – mi az?” Mi az?
Ezt még én sem tudtam megfejteni.
„Hátán ezer dárda, ki hozzányúl, megjárja!” Hát ez mi?
Ezt megfejtettem, de hallgatok vele. Gondolkozzatok ti is!
Ezeket a találós kérdéseket Varga Béla első osztályostól kaptam Nagybányáról. És még másoktól is kaptam, de ide csak azokat írtam, amelyeket Kukucsi nem tudott megfejteni. Mert amit ő meg tud – az túl könnyű rejtvény.
Ignác Ibolya azt írja Gyergyóremetéről, hogy minél több mesét szeretne olvasni és a rajzaitokat is szeretnétek látni a lapban. Olyan kicsi a lap – hogy mindkettőt nem lehet.
Bálint Sugárka, aki nem fél a fogorvos nénitől, meghívott engem Csíkszeredába. Sajnos nem mehetek, mert itt ugye a szerkesztőség, és Kukucsira meg Tipetupára is nekem kell, hogy gondom legyen.
Elekes Attila Gyergyóújfaluban díjat nyert. Ezt írja: „A karneválon a hatodik lettem, boroshordó voltam.” Na, gondoltam, vajon milyen lehetett az Attila jelmeze? Kukucsitól is kérdeztem, láttam rajta, érdekli a dolog. Azt válaszolta, hogy nem tudja elképzelni, ő csak egyet tud. Ő is nagyon szeretne boroshordó lenni. Csak azt nem tudja, mit tegyen ennek érdekében. Azt feleltem, csak egyet se legyen boroshordó, mert most nincs karnevál se az erdőben, se a szerkesztőségben, mert igen sok a munka, és jó lenne, ha ő is segítene, mire csak morgott. De Ti ne morogjatok, hanem írjatok. A leveleket a Napsugárnak címezzétek, mert a postás bácsik engem nem ismernek.
Melyhez hasonló jókat,
CSIPIKE
RUSZ LÍVIA rajza
www.napsugar.ro

50 éves a Napsugár

30 éves a Szivárvány

© Napsugár Kiadó, Kolozsvár, 2010–2021