30 ÉVES A SZIVÁRVÁNY
SZIVÁRVÁNY, 1980. augusztus, 14. oldal
 
Nahát, ennek a Kukucsinak fejébe szállt a dicsőség. Karóval sem érem fel az orrát, olyan magasan tartja.
Az történt, hogy a gyergyócsomafalvi 1-es számú Óvoda nagycsoportosai írtak neki egy levelet. Így né: „Kedves Kukucsi!” És azt is megírták neki, milyen szépen készültek az évzáró ünnepélyre, mennyi szép dolgot gyűjtöttek össze az évvégi kiállításra. Hogy az iskolába is ellátogattak, mert jövőben első osztályosok lesznek. És a végén sok puszit küldenek. Mind neki. Kukucsinak. Hát ettől lett úgy oda. Erre én azt mondtam a boldog címzettnek – aki nem más, mint Kukucsi –, hogy legyen szerényebb. Lám, én sokkal híresebb vagyok nála, mégis nagyon szerény maradtam, ami abból is látszik, hogy ő, mármint Kukucsi a Szerkesztő Bácsik-Nénik előtt is visszategezhet.
Erre Kukucsi egy kicsit megszeppent. De a gyergyócsomafalvi óvodások ne szeppenjenek meg, írjanak minél több levelet. Kukucsinak vagy nekem, az majdnem mindegy, mert én nem vagyok féltékeny. És írjatok mindnyájan. Úgy, ahogy sokan írtak mostanában, például Tiron Tibor Csíkszentkirályról, aki a következő fejtörővel próbált bosszantani, de én nem bosszankodtam, hanem megfejtettem, és fejtsétek meg ti is:
2 láb ül 3 lábon, csinálja az 1 lábat. Bejön 4 láb, ellopja az 1 lábat. Megharagszik 2 láb, felkapja a 3 lábat, úgy vágja a 4 lábhoz, hogy az elejti az 1 lábat. Hát ezt fejtsétek meg, és írjatok nekem!
Melyhez hasonló jókat,
CSIPIKE
RUSZ LÍVIA rajza
www.napsugar.ro

50 éves a Napsugár

30 éves a Szivárvány

© Napsugár Kiadó, Kolozsvár, 2010–2021